Nico Habermehl ereburger van de stad Gouda

20 oktober 2014

Op donderdagavond 17 juli 2014 werd Nico Habermehl tijdens een repetitie van zijn shantykoor West ZuidWest  verrast door burgemeester Milo Schoenmaker van Gouda. Tijdens de pauze

Nico Habermehl ontvangt het ereburgerschap van de stad Gouda uit handen van burgemeester Milo Schoenmaker

kwam Gouda’s eerste burger met een aantal familieleden en vrienden van Nico het oefenlokaal in de Speelwinkel aan de Raam binnen om hem het ereburgerschap van de stad te verlenen. Nico liet de loftuitingen gelaten, maar zichtbaar trots, over zich heengaan, om vervolgens in een twintig minuten durende speech alle aanwezigen en zichzelf op humoristische wijze op de korrel te nemen. Van zingen en oefenen kwam daarna niet veel meer, maar er werd nog lang nagesproken en gedronken op deze nieuwe ereburger van Gouda.